نحوه ساخت ظروف چوبی: از درخت تا ظرف غذا

محتوای این مقاله

مقدمه

سلام دوستان عزیز! امروز می‌خوام شما رو با یه هنر زیبا و کاربردی آشنا کنم: نحوه ساخت ظروف چوبی. این روزا که همه دنبال محصولات طبیعی و دست‌ساز هستن، ظروف چوبی حسابی محبوب شدن. اگر دوست دارید بدونید چطور این ظروف زیبا ساخته می‌شن و از چه مراحلی عبور می‌کنن، با من همراه باشید. قول می‌دم این مقاله هم جذاب باشه و هم آموزنده.

انتخاب چوب مناسب

اولین و شاید مهم‌ترین قدم در ساخت ظروف چوبی، انتخاب چوب مناسبه. چوب‌های سخت مثل گردو، توت ، عناب ، بلوط ، افرا و … برای ساخت ظروف چوبی مناسب اند چون هم مقاومن و هم ظاهر زیبایی دارن. باید دقت کنیم که چوب خشک و بدون ترک باشه تا نتیجه کارمون یه ظرف محکم و بادوام بشه. البته ممکنه ترک های ریزی روی چوب باشه که میتونیم با کمک رزین اونها رو پر کنیم .

طراحی و برش چوب

وقتی چوب مناسب رو پیدا کردیم، نوبت به طراحی و برش می‌رسه. طرح اولیه رو روی چوب می‌کشیم. می‌تونیم از الگوهای آماده استفاده کنیم یا خودمون یه طرح جدید بزنیم. طرح های دفرمه ، ساده ، موج دار و … رو میتونیم روی چوب بکشیم . بعد از اینکه طرح آماده شد، چوب رو با اره برش می‌دیم تا شکل اولیه ظرف رو به دست بیاریم. این مرحله خیلی مهمه چون پایه و اساس ظرف ما رو تشکیل می‌ده.

تراش و شکل‌دهی

حالا وقتشه که چوب رو تراش بدیم و بهش شکل بدیم. این کار با ابزارهایی مثل انواع چوب ساب‌ها، مغار ، خراطی یا سی‌ان‌سی انجام می‌شه. میتونیم چوب ساب های قارچی یا دیسکی و انواع ان را به مینی سنگ یا اور فرز و یا فرز انگشتی وصل کنیم و یک اثر هنری خلق کنیم. از مغار ها هم میتونیم برای بار برداری و طرح دادن به کار استفاده کنیم. میشه فقط با یکی از این ابزار ها یک ظرف زیبا ساخت یا از ترکیب انها اسفاده کنیم .این مرحله نیاز به مهارت و دقت زیادی داره و میشه گفت سخت ترین مرحله ی کار هست و قطعا نیاز به اموزش و کسب مهارت داره.

سمباده‌کشی و صاف‌کاری

بعد از اینکه ظرفمون شکل گرفت، باید سطحش رو سمباده‌کشی کنیم تا صاف و نرم بشه. از سمباده‌های مختلف با دانه‌های ریز و درشت استفاده می‌کنیم تا سطح چوب کاملاً صاف و بدون زبری بشه. این مرحله خیلی مهمه چون می‌خوایم ظرفمون هم زیبا باشه و هم استفاده ازش لذت‌بخش.

روغن‌کاری و محافظت

برای اینکه ظرف چوبیمون مقاوم و بادوام بشه، باید اونو روغن‌کاری کنیم. بهتره از روغن های مخصوص ظروف چوبی مثل همل ، بورماواکس ، مونوکوت و … استفاده کنیم اما چوب قیمت بالایی دارن میشه برای تمدید آن از روغن‌های طبیعی مثل روغن زیتون یا روغن گردو استفاده کرد. این روغن‌ها علاوه بر محافظت از چوب، بهش زیبایی و درخشندگی هم می‌دن. روغن رو با یه پارچه نرم به سطح ظرف می‌زنیم و بعد از چند ساعت که جذب شد، دوباره این کار رو تکرار می‌کنیم.

پرداخت نهایی و تکمیل ظرف

در آخر، ظرف چوبیمون رو یه بار دیگه بررسی می‌کنیم تا مطمئن بشیم هیچ ایرادی نداره. اگه لازمه، دوباره سمباده‌کشی و روغن‌کاری می‌کنیم. حالا ظرف ما آماده‌ است تا بره روی میز غذا و ازش استفاده کنیم.

نتیجه‌گیری

ساخت ظروف چوبی یه هنر قدیمی و دوست‌داشتنیه که نیاز به دقت و حوصله داره. این ظروف نه تنها زیبا و طبیعی هستن، بلکه به محیط زیست هم کمک می‌کنن. امیدوارم با این مقاله تونسته باشم شما رو با این هنر جذاب آشنا کنم و شاید شما هم علاقه‌مند شدید که خودتون دست به کار بشید و یه ظرف چوبی بسازید. پس دست به کار بشید و خلاقیتتون رو به کار بگیرید!

کلام آخر

ظروف چوبی، حاصل طبیعت و دست‌ساز انسان، زیبایی خاصی به آشپزخانه و سفره‌تون می‌ده. با کمی صبر و علاقه، شما هم می‌تونید یه اثر هنری خلق کنید که هم کاربردی باشه و هم دوست‌داشتنی. امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید .

با تشکر از انتخاب شما،
تیم ملوری وود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *